ПΔ ОРФЕЈ


Учлањење


Цена годишње чланарине за 2024. годину:
- 1000 динара за планинаре до 27 година.
- 1200 динара за планинаре преко 27 година.
- 3000 динара је цена допунског осигурања другог степена, Већина планинара узимају основно осигурање.

Важне напомене::
- Цена од 1000 и 1200 динара укључује основно осигурање, картицу и маркицу. Важи за нове чланове.
- Постојећи чланови ће добити нову маркицу и наравно важи и основно осигурање и не наручује се нова картица,
- Иста је цена учлањења и за постојеће и за нове чланове, значи небитно да ли се обновља чланарина или постаје нов члан.

Информације о другом степену осигурања:
- Цена од 3000 динара се односи на планинаре којима је потребно да имају други степен осигурања, а то су људи који иду на далеко захтевније планинарске акције, укључујући и те у иностранству на знатно вишим планинама, препорука је да узмете то додатно осигурање, Разлика између основног осигурања и осигурања другог степена је између осталог и у томе да основно осигурање покрива одређене трошкове медицинске помоћи и спасавања само на територији Европе, док други степен осигурања важи за цео свет и без лимита висине планине, такође покрива осигурање у превозу од места боравка до планине и обратно.
- Ово осигурање важи само ако планинар има положену основну планинарску обуку.

Приликом учлањења потребно је доставити следеће податке:
- Име, име једног од родитеља, презиме,
- Пол: уписује се за мушки пол М, за женски Ж,
- Датум рођења: уписати дан, месец и годину рођења,
- Држављанство,
- Адреса пребивалишта,
- Телефон и e-mail (ако имате електронску пошту),
- Број личне карте или пасоша,

Напомена:
- Уплата може лично на састанку или преко рачуна друштва 205-272296-37, НЛБ Комерцијална банка. Јако ретко се дешава да мора да се дода (ко користи електронске апликације) још 7 нула, односно број рачуна је 205-0000000272296-37. Није потребан позив на број да се уписује. Тај позив је само за планинарске акције и означава датум одржавања акције (година, месец и дан). Овде се не ради о планинарској акцији и зато и нема позива на број.
- За адресу упишите: ПД ОРФЕЈ, Новоградска 57, 11080 Земун
- Картице и маркице можете преузети на састанку друштва или на било којој акцији на коју се пријавите.
- Картице и маркице не шаљемо на кућну адресу или било где другде.
- Можете послати податке путем мејла или лично доћи на састанке друштва уторком од 17 до 19 часова.
- Највите се телефоном на 064 3126630 и 064 2385635 (позив или СМС) пре него што дођете на састанак, јер понекад уторком се неће одржавата састанак, посебно ако су празнични дани или из неког другог разлога (ванредне ситуације, као што је Ковид-19 итд).
- Мејлове шаљите на info@pdorfej.com
- Након уплате, сви подаци се шаљу у ПСС, и после неколико дана (ретко кад и дуже од једне до две недеље) биће израђене картице и маркице. Можете звати, најбоље после 10-так дана да питате да ли је картица израђена, као и маркица. Можете да преузмете картицу са маркицом на састанку друштва, уторком од 17 до 19 часова или на првој планинарској акцији где будете ишли са нама.
- У складу са прописима сви планинари су обавезни да имају планинарску картицу са маркицом за текућу годину да би учествовали на планинарским акцијама.
- Ако је планинарска картица у процесу израде, можете ићи на планинарске акције и само кажите водичима да је картица у изради и добићете привремени број на папиру са печатом планинарског друштва као доказ да је картица у изради.
- Ко има старе зелене књижице, оне не важе још од почетка 2018 године, тако да морате узети нову.
- Нове картице су пластифициране и на полеђини има пет места за маркице, то значи да се нове картице узимају на сваких 5 година, а нове маркице сваке године.
- Картица са маркицом је важећа искључиво за текућу годину.

Предности чланства:
- Планинарска картица је званични документ ПСС (Планинарски савез Србије) и са том картицом имате право да идете на било коју акцију преко било ког планинарског друштва у Србији које је у склопу ПСС.
- За одређене артикле у појединим спортским продавницама (рецимо Интерспорт, АЛПИНА) имате попуст од 20 посто. Попуст не важи на артикле који су већ са попустом. Када купујете планинарску опрему обавезно на каси покажите планинарску картицу. Могуће да још неке спортске продавнице нуде попусте, тако да питајте када купујете да ли постоје попусти за чланова ПСС.